Визначні місцяІсторія будинку Джульєтти у Вероні

Будинок Джульєтти (італ. Casa di Giulietta) - середньовічний палац у Вероні, будинок юної героїні шекспірівської трагедії.

Автор: Андрій М.

3 хвилини читання

Неподалік центральної площі П'яцца делле Ербе знаходиться середньовічна будівля тринадцятого століття, яка довгий час була власністю сім'ї Даль Каппелло. Схожість прізвищ Капулетті та Каппелло переконала людей у ​​тому, що це будинок Джульєтти – нещасної закоханої романтичної трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео та Джульєтта».

У будинку неодноразово змінювалися власники, поки 1905 року його не купив на аукціоні муніципалітет Верони. Через легенди навколо цього будинку, будівлю планувалося реконструювати під музей, присвячений Джульєтті. Але до виконання робіт приступили лише через 30 років.

У ході реконструкції цегляний фасад будинку прикрасили елегантними трилопатевими вікнами та декоративними елементами. На особливу увагу заслуговує прибудований балкон на другому поверсі, закохані пари стають у чергу, щоб зробити романтичну фотографію на «балконі Джульєтти».

1972 року у внутрішньому дворику встановили чудову бронзову фігуру Джульєтти, виконану скульптором Нерео Костантіні. Всі відвідувачі прагнуть торкнутися статуї, адже існує повір'я, що скульптура приносить удачу в коханні.

За величезною залізною брамою, яка відокремлює будинок від міської вулиці, відкривається романтичне місце, де кожен охочий може написати любовне послання або прохання до Джульєтти про взаємне кохання.

Хоча зв'язок цього будинку з шекспірівським родом Капулетті незначний, його щороку відвідують понад півмільйона туристів.

У самому дворику, крім статуї та будинку Джульєтти, знаходиться готель Relais De Charme Il Sogno Di Giulietta – чудовий варіант для охочих оглянути головні визначні пам'ятки Верони.

Інтер'єр

У ході останньої реставрації 1990-х років у будинку було відтворено інтер'єри середньовічної Італії за гравюрами XIV століття. У приміщеннях з'явилися колони з арками та антикварні меблі, на стінах – старовинні фрески, перенесені з інших будівель Верони.

У спальні можна побачити декорації та оксамитові костюми, які використали у 1968 році на зйомках фільму Франка Дзеффіреллі «Ромео та Джульєтта».

Гробниця Джульєтти

На відстані 1 км від Будинку Джульєтти, за адресою Via Luigi da Porto, 5, розташована ще одна визначна пам'ятка – Гробниця Джульєтти. Вхід сюди платний – 4,5€.

Після виходу трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» слава про двох молодих та нещасних закоханих Верони стрімко зростала. До міста прибували прочани у пошуках їхнього поховання. Гробницею Джульєтти (італ. Tomba di Giulietta) прийнято вважати відкритий саркофаг із червоного мармуру, який знаходиться у колишньому монастирі капуцинських ченців XIII століття. Церковна влада намагалася усунути скандал, перетворивши саркофаг на ємність для колодязної води. Незважаючи на цю зневагу, гробниця залишалася популярним туристичним місцем, її відвідали такі знамениті люди як Джордж Байрон та Чарльз Діккенс.

У 1937 році директор музеїв Верони Антоніо Авена подбав про відновлення Гробниці Джульєтти, що наблизило дійсність до очікувань туристів.

З 1970 року в будинках монастиря розташований Музей фресок «GB Cavalcaselle», в якому зберігаються фрески X–XVI століть, скульптури XIX століття, численні картини, а також склеп із саркофагом.

Відповідні тури в Італію

Читайте статті про подорожі в італію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Визначні місця

Отримуйте ексклюзивні ціни