Визначні місцяЧим цікаві Венеціанські сади Бієнале

Серед знаменитих пам’яток Венеції варто відзначити особливо чарівний спільний витвір природи і людських рук – Венеціанські сади.

Автор: Ольга В.

2 хвилини читання

Ця паркова зона була закладена ще за наказом Наполеона, як і інші сади та парки Венеції. З 1895 року і до сьогодні тут проводиться Фестиваль Мистецтв Венеціанської Бієнале.

Виставкові павільйони Венеціанської Бієнале

На території парку розташовано 30 павільйонів, що належать до різних країн, і використовуються для проведення виставок національного мистецтва під час фестивалю. Павільйони були побудовані за проектами провідних архітекторів минулого століття і нагадують собою справжні архітектурні музеї.

Наприклад, павільйон Сполучених Штатів має форму Капітолію, німецька вирізняється своєю готичною архітектурою, а бразильська виконана у стилі постмодернізму. На жаль, багато хто з них перебуває в критичному стані, цей факт давно викликає невдоволення у багатьох туристів. Ходять розмови про те, щоби зробити Венеціанські сади більш вільною зоною відпочинку.

Що подивитися у Венеціанських садах

Крім павільйонів, у садах є велика кількість різних пам'яток, скульптурних композицій та статуй, яким необхідно приділити окрему увагу. Мабуть, найвідомішими можна назвати статую Гарібальді, розташовану в самому центрі, пам'ятник П'єру Луїджі Пенцо, пам'ятник морякам і солдатам, споруджений на честь військових, які допомагали під час сильного потопу 1882-го року, а також монумент Ріхарда Вагнера та пам'ятник поету Д. Кардуч .

Знаменита визначна пам'ятка Італії знаходиться в районі Кастелло. Сади вважаються однією з найкрасивіших паркових зон Венеції. Щодня сотні людей приходять сюди не лише щоб прогулятися тінистими алеями, послухати співи птахів, а й з метою відвідування різних експозицій.

Продовжуючи огляд музеїв, можна завітати до Венеціанського Арсеналу , в якому розмістилася одна з найбільших колекцій у тематиці кораблебудування.

Якщо Ви плануєте приїхати до міста під час фестивалів, краще заздалегідь подбати про проживання. За допомогою онлайн бронювання готелю у Венеції  можна вигідно забронювати будь-який номер.

Відповідні тури в Італію

Читайте статті про подорожі в італію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Визначні місця

Отримуйте ексклюзивні ціни