Визначні місцяАрсенал в Венеції

Венеціанський Арсенал по праву вважається одним із дивовижних пам’ятників середньовічного світу та найбільшим промисловим комплексом того часу.

Автор: Оленка С.

2 хвилини читання

Арсенал розташований на острові Кастелло. У минулому це суднобудівний завод, який спричинив величезний вплив на розвиток кораблебудування в світі. На даний момент цей завод закинутий.

Історія Арсеналу - суднобудівного заводу у Венеції

Перший будинок Арсеналу був побудований в 1104 році, за наказом дожа Орделаффо Вальера. У 14 столітті будівля була добудована і розширена, а вже в 15 і 16 століттях її знову перебудували, чим забезпечили значно зрісші потреби Венеції, яка на цей момент вже мала статус найважливішого портового міста.

Головні ворота Арсеналу - Порта Манья, створені архітектором Белліні в 1460 році. Вхід, розташований зі сторони матері, виконаний у вигляді тріумфальної арки в стилі Ренессанс, прикрашений статуями і фігурами левів.

У 1579 році була зведена Тана, або виробниче приміщення, де виготовляли різноманітні канати для судів.

Назва Арсенал є похідним від арабського слова «darsina'a» і переводиться як «майстерня». Саме венеціанський Арсенал був першим подібним будівництвом у світі. Це було ціле місто по виробництву кораблів і їх деталей. На цьому підприємстві працювало понад 16 тисяч чоловік. Щоденно на воду спускали одни готовий човен.

Музей історії військово-морського флоту Венеції

Сьогодні музей розміщується в будівлі колишнього зерноохоронного фонду і є однією з найбільших колекцій в цьому напрямку. Для зручності туристів тут усі італійські назви дубльовані англійською мовою. Вся експозиція розділена і включає військові трофеї, а також моделі малих і великих човнів венеціанського флоту різних періодів.

Колекція складається з 25 тисяч експонатів. Особливу увагу привертає до себе старожавня гондола з окремою каютою.

Після військових дій Наполеона більша частина території Арсеналу на цей день залишається зруйнованою та закинутою.

Відповідні тури в Італію

Читайте статті про подорожі в італію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Визначні місця

Отримуйте ексклюзивні ціни