ОсобливостіГірськолижні тури в Італію

Гірськолижні курорти Італії дуже різні. Багато з них розташовані у прикордонних районах і навіть мають із сусідньою країною загальну зону катання.

Автор: Андрій М.

5 хвилин читання

Італія – сонячна країна. Для гірськолижного відпочинку, як і для пляжного, це дуже важлива перевага. Тут ймовірність поганої погоди набагато менша, ніж у сусідніх альпійських країнах. Особливо в регіоні Доломітові Альпи, де за статистикою з кожних 10 днів на рік 8 сонячних. Ще італійцям немає рівних щодо підготовки схилів. На італійських схилах завжди є сніг, і вони завжди акуратно відтрачені. Навіть у безсніжні та теплі зими, коли навколишні гори жовтіють торішньою травою, на трасах сніг є, і до нього не буває претензій. Це загадка, яка пояснюється, мабуть, винятковою працелюбністю місцевих жителів, яким не ліньки створювати цей сніг ночами сніжними гарматами і знову і знову прасувати ратраками по трасі.

Вплив сусідів на культуру, кухню, архітектуру, мову та менталітет населення цих місцевостей просто величезний. Так італійський Сестрієр має французький шарм і загальну зону катання з французьким Монженевром, а Ла Туїль з французьким Ла Роз'єром, Курмайор з'єднаний 11-кілометровим тунелем під горою Мон Блан зі знаменитим французьким Шамоні. А з Монт Рози та Червінії можна переїхати до Швейцарії. Регіон Доломітових Альп вільно розмовляє німецькою мовою і називає себе Південним Тиролем. Мабуть, Доломітові Альпи заслуговують на окрему згадку. Це найбільша зона катання у світі – тисяча кілометрів пов'язаних трас. Справжня пригода для любителів скі-сафарі будь-якого рівня катання.

Але найголовніше, що вигідно відрізняє Італію від інших країн альпійської четвірки (Австрія, Франція, Італія Швейцарія) – це ціни. І вартість турпакету, і обід на горі. та шопінг у курортних магазинчиках – все залишає приємне враження не тільки від якості придбаних товарів та послуг, а й від їхньої вартості.

Південний Тіроль. Dolomiti supersky

Доломіт Суперскі - гірськолижне царство з 1200 кілометрами трас, загальним скіпасом на 16 регіонів, кожен з яких, у свою чергу, складається з декількох зон катання. Серце регіону становлять чотири райони (Валь Гардена, Віль ді Фасса, Альта Бадія та Арабба, понад 500 км спусків), об'єднані єдиною системою підйомників та трас та розташовані навколо гірської групи Селла. Безліч красивих містечок, сонячних днів на рік більше, ніж будь-де в Альпах, катання на будь-який смак (мабуть, за винятком off-piste). Нижче - мої враження про найцікавіші спуски Доломітових Альп.

Південний Тіроль. Валь ді Фасса + Валь Гардена

Отже, безумовними достоїнствами Валь ді Фасси є, по-перше, ціна - демократична - і різноманітність варіантів розміщення - є навіть апартаменти, що не часто зустрінеш на італійських курортах. Найбільша кількість туристів розміщується в містечках Канацеї і Кампітелло, трохи економніше - Альба і Поцца ді Фасса, можна також розміститися у Віго ді Фасса і Моене, але доведеться далі їздити до освітлення, хоча тут є і свої домашні витяги. Сельва Гардена, на мій погляд, найвдаліше розташована в долині Валь Гардени, а любителям простих комфортних спусків варто оселитися в Корварі та Кольфоско.

Південний Тіроль. Кортина д'Ампеццо

Доломітові Альпи — найкрасивіший гірський ланцюг у всьому альпійському регіоні, що тривалий час належав Австрії, і відійшов до італійської сторони лише в середині XIX століття. Бажаючи розглянути нові володіння, тодішній імператор побажав сюди заглянути, з якої нагоди 1832 року і було прокладено дорогу. Шлях вінценосної особи лежав якраз через мальовниче село Ампеццо, і так майбутня столиця італійського гірськолижного спорту здобула свій перший піар. Перші записи іноземною мовою почали з'являтися у гостьових книгах місцевих пансіонів у 1861 році.

Долина Аоста. Червінія

Червінія дуже гарний гірськолижний курорт, оскільки вона знаходиться в оточенні високих альпійських гір: Монте-Роза (Monte Rosa), Брайтхорн (Breithorn) та Касторі (Castore). Одна з особливостей Червінії, її підйомники, що йдуть прямо в небо. Зона катання в Червінії одна з найвисокогірніших у Європі, а отже зі снігом у Червінії проблем немає. У Червінії ви побачите давно забуті справжні зими, велика кількість білого, що грає на сонці снігу, сонце яке ласкаво пригріває гірськолижників, що втомилися.

Долина Аоста. Курмайор

Курмайор – один із найвідоміших гірськолижних курортів Італії. Розташування у Курмайора саме царське, розташований Курмайор біля підніжжя гори Монблан. Монблан не тільки найвідоміша гора в Європі, але ще й найвища та найкрасивіша. З французького боку у Монблана знаходиться, мабуть, найвідоміший гірськолижний курорт Франції Шамоні. Відпочиваючи в Курмайорі, ви можете покататися і на гірськолижних трасах Шамоні.

 

Ломбардія. Борміо

Борміо можна назвати серцем Ретійських Альп. Він розташований на висоті 1225 м над рівнем моря. Це місце унікальне тим, що майже кожен турист може знайти собі щось цікаве. Борміо - маленьке містечко з багатою історією та культурою, наче музей просто неба.

Відповідні тури в Італію

Читайте статті про подорожі в італію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Особливості

Отримуйте ексклюзивні ціни