ОсобливостіТури в Італію на море

Про що думає в першу чергу людина, яка має відправитися у відпустку? Правильно - про море.

Автор: Ольга В.

5 хвилин читання

Опитування показало, що відпочинок за кордоном коштує не дорого, тож краще купувати тури. Італія – відпочинок на морі буде більш комфортабельним та цікавим. В Італії вас зустріне лагідне сонечко та теплий пісок численних пляжів та зон відпочинку. Італія омивається кількома морями, тому клімат у різних її частинах відрізняється один від одного.

Лігурійське узбережжя

Найвідоміше узбережжя Італії, пролягає вздовж Лігурійського моря. Берегова лінія, що мальовничо підкреслює морську затоку, ділить її на дві частини – східну Рів'єра-ді-Леванте та західну Рів'єра-ді-Поненте. Величні Альпи охороняють Лігурію від холодних вітрів, тому тут приємно відпочивати і взимку, і влітку. Тут ніколи не буває занадто спекотно: влітку середня температура близько +25 С, а зими м'які, температура не нижче +10 С.

Амальфітанська Рів'єра

Амальфітанська Рів'єра – південний берег півострова Сорренто. Тут розташовуються такі відомі курорти, як Амальфі, Сорренто, Позітано, Прайано, Равелло, Атрані та Мінорі. Серпантини, високі скелясті береги, апельсинові та лимонні сади. Тут немає пафосності лігурійської публіки та рівень цін тут не зашкалює. Амальфітанській рив'єрі властивий особливий колорит: без суєти та шуму. Купання в морі не є самоціллю тих, хто приїжджає сюди, а лише доповнює гаму задоволень, пропонованих цим унікальним курортом.

Тосканська Рив'єра

Тосканське узбережжя або Версилія з її м'яким кліматом, невисокими берегами, піщаними пляжами, сосновими лісами – чудовий варіант сімейного відпочинку. Цей мальовничий регіон є ідеальним для тих, хто любить насолоджуватися гарними краєвидами. Тут можна безмежно милуватися зеленими пагорбами, виноградниками, маєтками, стиль яких не змінювався протягом багатьох століть, щоб зберегти неповторну атмосферу спокою та єднання з природою.

Тиренське узбережжя

Між Римом і Неаполем на Вас чекає сто кілометрів найчистішого пляжу - це узбережжя Одіссея, низка красивих пейзажів, багатої історії. Такі курорти як Сабаудія, Гаета, Неттуно, Анціо, Террачина поки що нашому туристові мало знайомі. Тут відпочивають здебільшого самі італійці.

Калабрія

Калабрія другий найпівденніший із двадцяти регіонів континентальної Італії, що виходить відразу на 2 моря: Іонічне та Тірренське. Тут на Вас чекає чисте тепле море, чудові пейзажі та недорогі готелі. Калабрія лежить далеко від популярних маршрутів, проте, якщо у вас є час і можливість, обов'язково побувайте тут.

Венецеанська рів'єра

Курорти Лідо ді Езоло, Ліньяно в Північній Адріатиці мають попит через їх близькість до таких міст, як Венеція, Падуя, Верона. І навіть до Мілана чи Флоренції можна доїхати лише за три години.

Ріміні та Центральна Адріатика

Адріатична рив'єра - це ділянка узбережжя Адріатичного моря, яка простягається на сотні кілометрів і включає велику кількість популярних курортів зі світовим ім'ям, які утворюють єдиний туристичний регіон: Ріміні, Річчоне, Каттоліка, Червія, Чезенатико, Мілано-Маррітіма, Габбиче-Маре, Анкона, Пезаро.

Апулія

Поки що не досить популярне узбережжя із незайманою красою. На вас чекають золотисті, тихі піщані пляжі, що омиваються двома морями – Адріатичним та Іонічним. Апулія і Базиліката – це земля контрастів і гармонії: з одного боку, які ретельно оберігають свою оригінальність і зберігають типові сільські риси, а з іншого боку, в таких містах, як Потенця, височіють сучасні будівлі та мости, які кидають виклик закону всесвітнього тяжіння.

Іскья

Острів термальних джерел, не настільки екзотично гарний, як Капрі, але все ж незвичайний. Відпочинок на цьому острові має в основному лікувальний характер, і за порадами лікарів доцільний не менш ніж на 2 тижні. Перші терми тут звели ще древні римляни, вони ж відкрили цілющі властивості гарячих підземних вод.

Капрі

Сам по собі острів невеликий, проте надзвичайно красивий і мальовничий: скелясті гори, виноградники, велика кількість зелені та квітів, яких тут понад 800 видів. Клімат на Капрі відрізняється винятковою м'якістю. На острові немає піщаних пляжів, основна частина берегової лінії є крутими, зазубреними скелями з бухтами, гротами, ущелинами.

Сицилія

Сицилію відокремлює від Калабрії лише вузька Месинська протока, але різниця між ними така, ніби це цілий океан. Чарівність самобутньої Сицилії в її простоті — у тому, чого не знайти у великих Флоренції чи Венеції. Червоні апельсини, срібло олив, риба на гратах жаровні, хліб, сир, вино і пара каракатиць, виловлених на заході сонця, — ось великі істини Середземномор'я.

Сардинія

Острів ексклюзивного дорогого відпочинку на морі в Італії, найкрасивішого блакитного моря. І практично це і є головне та єдине його надбання. Його незаймані напівпорожні пляжі, ізольовані від стороннього погляду лагуни та острівці (куди так легко дістатися на яхті) з білим дрібним піском, смарагдового кольору вода, чисте повітря – справді унікальні.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Особливості

Отримуйте ексклюзивні ціни